Termenii si conditiile Wirecard Bank AG pentru Cardul Cadou Lidl

1. Informatii Generale despre Wirecard Bank AG, Aplicarea T&C, Utilizari Posibile pentru Cardul e-Money

Dispozitiile prevazute in prezentii Termeni & Conditii Generale („T&C”) se aplica pentru moneda electronica emisa sub forma Cardului Cadou Lidl („Cardul”) de catre Wirecard Bank AG, Einsteinring 35 in 85609 Aschheim, Germania („Banca”), inscrisa sub numarul de societate HRB 161178 la registrul comertului de pe langa Judecatoria Munchen. Banca este o institutie financiara care accepta depozite, autorizata si supravegheata de catre Institutul Federal al Germaniei pentru Supravegherea Serviciilor Financiare (Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht, „BaFin”) Graurheindorfer Str. 108, 53117 Bonn, unde este aceasta este inregistrata sub nr. 117969.

1.1 Achizitionarea si utilizarea Cardului, precum si modalitatile de rascumparare a monedei electronice stocate pe acesta sunt toate guvernate de informatiile furnizate impreuna cu Cardul si prezentele T&C, care constituie contractul dintre Banca si detinatorul Cardului (“Detinatorul Cardului”). Limba contractului este limba romana. Prin cumpararea si/sau folosirea Cardului, Detinatorul Cardului declara ca este de accord cu aplicarea prezentelor T&C. T&C sunt expuse la toate magazinele Lidl pentru lectura in orice moment, si, de asemenea, Banca le-a postat sub link-ul „T&C” de pe website-ul sau la www.wirecardbank.de/lidl/ro („Website-ul Bancii”). Detinatorul Cardului poate primi o copie a T&C in orice moment, la cerere, atunci cand achizitioneaza un Card, iar termenii pot fi descarcati de pe Website-ul Bancii in orice moment.

1.2 Modificariile acestor T&C se publica pe Website-ul Bancii cu 2 luni inainte de a intra in vigoare. Detinatorul Cardului trebuie sa verifice periodic Website-ul Bancii pentru orice astfel de modificari la intervale regulate. In cazul in care Detinatorul Cardului nu transmite o obiectie in termen de 2 luni de la data publicarii modificarilor pe Website-ul Bancii, modificarile se considera aprobate si vor deveni o parte integrala din contract. Daca Detinatorul Cardului este dezavantajat in mod semnificativ de orice astfel de modificare, acesta are dreptul de a notifica acest lucru imediat. Pentru mai multe informatii, va rugam sa consultati Sectiunea 5: “Termenul Contractual, Incetarea Contractului”. In oricare astfel de caz, Detinatorului Cardului nu ii va fi perceputa o taxa de rascumparare.

1.3 Cu privire la moneda electronica de pe Card, aceste T&C se aplica in mod exclusiv. Respectiva moneda electronica apartine exclusiv persoanei aflate in posesia Cardului. Revanzarea Cardului este interzisa. Orice alt modalitate de transfer a Cardului contra unei sume este de asemenea interzisa.

1.4 Cardul serveste exclusiv la efectuarea platilor descrise in aceste T&C.

1.5 In aceste T&C, termenii „dumneavoastra” sau „al dumeavoastra” se refera la Detinatorul Cardului.

„Noi”, „pe noi”, „a noastra”, „al nostru”, „ale noastre” sau „ai nostri" se refera la Banca, inclusiv filialele grupului si agenti delegati.

2. Utilizarea Cardului, Puncte de Acceptare

2.1. Cardul poate fi utilizat pentru plati la toate magazinele Lidl (Puncte de acceptare”). Cardul nu poate fi utilizat in niciun alt loc sau in niciun alt mod ( de exemply ATM-uri sau bancomate).

2.2. Pana la valoarea sa totala, puteti utiliza Cardul pentru a plati la Punctele de Acceptare de cate ori doriti.

2.3. Nu se plateste nicio dobanda la soldul cardului.

2.4. Banca nu isi asuma nicio garantie ca plata cu Cardul este posibila la toate Punctele de Acceptare in orice moment.

2.5. Puteti verifica soldul Cardului in orice moment pe Website-ul Bancii prin introducerea numarului de card (Verificarea Soldului”).

2.6. Daca credeti ca este defect Cardul dumneavoastra, ar trebui a ne anuntati imediat fie prin apel la +49 (0) 30 300 110 600 sau prin transmiterea unui e-mail la service@wirecardbank.com. In cazul in care defectiunea nu poate fi remediata, va vom emite un nou Card pentru valoarea soldului existent.

2.7. In urmatoarele conditii, putem refuza o tranzactie de plata care este initiata printr-un Card la un Punct de Acceptare:

2.7.1. in cazul in care exista motive rezonabile pentru a suspecta ca efectuarea platii ar constitui o infractiune sau este interzisa in conformitate cu reglementarile legale privind spalarea banilor;

2.7.2. in cazul in care Cardul este blocat; sau

2.7.3. in cazul in care soldul de pe Card nu este suficient pentru a plati suma dorita.

In cazul unui refuz, veti fi informat imediat in timpul procedurii de plata ca nicio plata nu a fost efectuata.

3. Taxele

3.1. Nu se percep taxe pentru efectuarea de plati si pentru verificarea soldului cardului. In afara de aceasta, se aplica urmatoarele taxe:

3.1.1. Taxa de rascumparare: O taxa de 33,25 RON in conformitate cu Punctul 4.3 este perceputa de fiecare data cand se face o cerere de rascumparare partiala sau integrala a soldului stocat pe Cardul dumneavoastra (a se vedea Sectiunea 4 de mai jos: „Dreptul de Rascumparare”). Aceasta taxa va fi dedusa direct din soldul dvs. de pe card.

3.1.2. Taxa de angajament lunar: Dupa trei ani de la data activarii Cardului dumneavoastra, vom percepe o taxa de 2,25 RON pe luna pentru gestionarea soldului ramas pe card. Aceasta taxa va fi dedusa direct din soldul dvs. de pe card.

4. Dreptul de Rascumparare

4.1. Puteti in orice moment sa solicitati rascumpararea soldului creditului de pe Cardul dumneavoastra. Cererile de rascumparare trebuie sa fie facute fie prin apelarea liniei +49 (0) 30 300 110 600 sau prin transmiterea unui e-mai la service@wirecardbank.com.

4.2. Inainte ca o rascumparare sa poata fi facuta, trebuie sa ni se comunice numarul Cardului dumneavoastra, soldul creditului care inca se afla pe Card, numele si prenumele dvs. complet, adresa dvs. de e-mail si numarul de telefon, precum si detaliile dvs. bancare complete, si, de asemenea, trebuie sa ne transmiteti o copie lizibila a documentului dvs. de identitate oficial si a Cardului. Pentru a indeplini cerintele legale, este posibil sa va solicitam sa ne transmiteti informatii suplimentare inainte de a face o rascumparare.

4.3. Nu este posibil ca soldul creditului restant sa fie platit in numerar. Rascumpararea soldului restant al cardului se face exclusiv prin plata sumei intr-un cont bancar deschis pe numele dvs. la o institutie financiara care accepta depozite cu sediul in Germania, Romania sau intr-un alt stat semnatar al Tratatului privind Spatiul Economic European.

4.4. Rascumpararea soldului creditului nu este supusa unei sume minime; totusi, o rascumparare a soldului poate fi ceruta atata timp cat suma nu este blocata pentru ordine de plata care au fost deja autorizate si nu este necesara pentru a acoperi taxele percepute pentru rascumparare solicitata sau pentru alte taxe care sunt datorate.

4.5. Pentru a face o rascumparare, vom percepe o taxa de rascumparare in urmatoarele cazuri (a se vedea Punctul 3.1.1 de mai sus.):

• daca cereti rascumpararea inainte de expirarea contractului;

• daca cereti rascumpararea la mai mult de un an dupa expirarea contractului.

4.6. Prevederile acestui contract care ne dau dreptul de a percepe o taxa de rascumparare dupa incetarea contractului vor ramane in vigoare chiar si dupa ce acest contract inceteaza.

5. Termen Contractual, Incetarea Contractului

5.1. Contractul pentru Card se incheie pe o perioada nelimitata si va ramane in vigoare atata timp cat nu inceteaza dupa cum urmeaza:

5.1.1. Aveti dreptul in orice moment sa reziliati contractul dvs. cu noi cu efect imediat.

5.1.2. Avem dreptul sa blocam Cardul sau sa reziliem contractul cu dvs., daca suspectam orice frauda sau utilizare nepotrivita sau daca avem orice alte suspiciuni privind securitatea, sau daca suntem obligati sa facem acest lucru prin lege.

5.2. Atunci cand contractul este reziliat, vom rambursa orice sold al creditului restant pe Cardul dvs. in conformitate cu instructiunile dvs. si cu specificatiile mentionate in Sectiunea 4: „Dreptul de Rascumparare”.

5.3. In cazul in care este transmisa o notificare privind rezilierea, vom bloca imediat Cardul astfel incat utilizarea acestuia sa nu mai fie posibila.

6. Cerinte de Diligenta, Securitatea Cardului

6.1. Sunteti obligat sa pastrati Cardul in conditii de siguranta si sa il protejati impotriva accesului de catre terti neautorizati.

6.2. Cardul dvs. trebuie sa fie tratat ca numerarul. In cazul in care Cardul este pierdut, furat sau utilizat in mod necorespunzator, raspunderea dvs. se limiteaza la soldul creditului de pe Card iar Banca nu va avea obligatia sa il inlocuiasca.

6.3. Cu exceptia cazurilor in care se suspecteaza frauda sau neglijenta grava din partea dvs., si cu conditia sa raportati pierderea sau furtul Cardului dvs. in timp util (furnizand dovada achizitiei si numarul cardului), astfel incat acesta sa poate sa fie blocat inainte de a fi utilizat, va vom furniza cu un nou Card pentru suma Cardului blocat care nu va mai functiona.

6.4. Nu vom fi trasi la raspundere pentru nicio pierdere a soldului creditului pe Cardul dvs., atata timp si in masura in care nu ati reusit sa ne informati ca acesta a fost furat.

6.5. Inainte de a emite un nou Card, trebuie sa ne furnizati dovada achizitionarii Cardului furat/utilizat in mod necorespunzator. In plus, in cazul in care un Card este furat, trebuie, de asemenea, sa ne trimiteti numarul de referinta al dosarului penal deschis de catre departamentul de politie la care furtul a fost raportat.

7. Reclamatii

7.1. Daca sunteti cumva nemultumiti de Cardul dvs. sau de modul in care va punem la dispozitie serviciile noastre, va rugam sa ne informati corespunzator prin transmiterea unui e-mail la service@wirecardbank.com. Orice reclamatie va fi rezolvata in mod rapid.

7.2. Ombudsmanul bancilor private poate fi solicitat sa rezolve orice dispute cu Banca. Detalii suplimentare sunt prevazute in „Regulile de Procedura pentru Solutionarea Reclamatiilor Clientilor in Sectorul Bancar German” (Verfahrensordnung für die Schlichtung von Kundenbeschwerden im deutschen Bankgewerbe), care pot fi furnizate la cerere sau pot fi obtinute pe internet la www.bankenverband.de. Reclamatiile trebuie trimise in scris la:

Bundesverband deutscher Banken e. V.
Kundenbeschwerdestelle (departamentul de reclamatii al clientilor)
Postfach 04 03 07
10062 Berlin

7.3. In plus, presupusele incalcari pot fi, de asemenea, raportate prin depunerea unei plangeri la BaFin care este facuta fie in scris sau declaraae pentru inregistrare, specificand datele problemei si motivele plangerii. Procedura de solutionare in afara instantei este de asemenea disponibila coform Sectiunii 14 din Legea privind Ordonanta Presedintiala.

8. Dispute cu Punctele de Acceptare

8.1. Trebuie sa rezolvati orice dispute privind achizitiile pe care le-ati facut cu Cardul dvs. cu Puncul de Acceptare respectiv. Suntem agentia care emite Cardul ca mijloc de plata fara numerar; astfel nu ne vom asuma nicio responsabilitate sau garantie de orice fel in legatura cu bunurile si serviciile.

8.2. Va rugam sa retineti ca, de indata ce utilizati un Card pentru a face o achizitie, suntem in imposibilitatea de a opri tranzactia in cauza sau de a opri procesul de plata.

9. Raspunderea Bancii

9.1. Vom fi raspunzatori doar pentru faptele produse cu intentie si neglijenta grava, precum si pentru neglijenta usoara, in cazul unei incalcari a atributiilor, a caror indeplinire prezinta o importanta deosebita pentru realizarea insusi scopului contractului („Indatorire Cardinala”). In cazul unei incalcari din neglijenta a Indatoririi Cardinale, raspunderea noastra este limitata la daunele previzibile tipice pentru tipul de contract. In masura in care raspunderea noastra este exclusa, restransa sau limitata, acest lucru se aplica, de asemenea, cu privire la raspunderea personala a angajatilor nostri, muncitorilor, personalui, reprezentantilor si mandantilor.

9.2. Nu ne asumam nicio responsabilitate pentru pierderile survenite ca urmare a unor cazuri de forta majora, tulburari, razboi, calamitati naturale sau alte evenimente pe care nu le putem controla.

9.3. Aveti obligatia de a ne raporta orice pierderi imediat, fara intarziere. Avem dreptul de a va solicita informatii cu privire la pierderi care sunt sau pot sa fie relevante cu privire la regulile mentionate anterior privind raspunderea, astfel incat sa ne asiguram cat mai curand posibil ca avem informatiile necesare care sa ne permita sa luam masuri pentru a minimalizapierderile.

10. Politica de confidentialitate

Atunci cand Cardul este utilizat, datele dvs. personale pot fi colectate in masura in care acest lucru este necesar pentru realizarea serviciilor, pentru furnizarea sistemului si pentru respectarea obligatiilor prevazute de lege. In Politica noastra de Confidentialitate, explicam modul in care gestionam datele personale ale clientilor nostri si modul in care sunt protejate aceste date. Prin faptul ca beneficiati de servicii in legatura cu acest contract, sunteti de acord ca putem folosi aceste date in conformitate cu Politica noastra de Confidentialitate. Politica de Confidentialitate aplicabila poate fi obtinuta la: www.wirecardbank.de/lidl/datenschutz.

11. Legea care guverneaza

11.1. Contractul dintre dvs. si noi precum si aceste T&C sunt reglementate de dreptul german.

11.2. In cazul in care orice prevedere din aceste T&C este sau devine ineficienta in totalitate sau partial, acest lucru nu va afecta valabilitatea si aplicabilitatea celorlalte prevederi ale acestor T&C.

11.3. Pentru comunicari, va rugam sa folositi linia noastra +49 (0) 30 300 110 600* si adresa noastra de e-mail service@wirecardbank.com.

* Pentru apelurile telefonice, se va aplica tariful furnizorului dvs. de servicii pentru utilizarea retelei de telefonie fixa ​​din Germania.

 

 

ccg